Sant Boi de Llobregat

Sant Boi atura la construcció de dos mil pisos a les antigues casernes per culpa de la crisi

Els dos mil pisos i equipaments que havien de construir-se a les antigues casernes i el trasllat d'aquestes i la subestació elèctrica al centre de la ciutat hauran d'esperar per la crisi immobiliària. Pel que fa al soterrament de les línies elèctriques d'alta tensió, només Red Eléctrica s'ha compromès a fer-ho.

Actualitzat
El conveni que l'Ajuntament de Sant Boi va signar l'any 2007 amb el Ministeri de Defensa, Red Eléctrica i Endesa per construir dos mil pisos, una escola, un centre cívic i espais verds a la zona ocupada per la caserna militar i la subestació elèctrica s'ha hagut d'ajornar per culpa de la crisi immobiliària.

De moment, s'ha aturat també el trasllat de l'edifici militar i la subestació elèctrica que hi ha a la zona. Aquesta operació estava valorada en 55 milions d'euros i s'havia previst finançar-la en part amb les plusvàlues generades per la venda dels pisos. Tal com explica l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, la situació econòmica ha canviat radicalment i cal buscar alternatives: "S'ha de buscar una fórmula que ho faci viable, i això és el que haurem de fer a partir d'ara".

El projecte també preveia soterrar les línies elèctriques d'alta tensió de la zona, Red Eléctrica s'ha compromès a fer-ho en els propers mesos mentre que, de moment, Endesa no ha dit res per eliminar les seves.
Anar al contingut