Les esponges impregnades amb feromones estan enganxades en estaques clavades a terra
Les esponges impregnades amb feromones estan enganxades en estaques clavades a terra
Salt

Salt fa servir feromones de llop per foragitar els senglars

El municipi vol evitar les destrosses a les Deveses i els accidents de trànsit combinant una tanca electrificada amb l'olor del principal depredador d'aquest animal

RedaccióActualitzat

Salt ha implantat un nou sistema per foragitar els senglars de les hortes de les Deveses. Es tracta d'una prova pilot que combina una tanca electrificada i l'ús d'esponges impregnades amb feromones de llop, un depredador que no es trobaran però que els senglars encara associen amb el perill.

Aquest doble sistema s'ha instal·lat al llarg de 2.800 metres al pla dels Socs amb l'objectiu que els animals no entrin a la zona de les hortes i les Deveses de Salt, un espai molt concorregut, amb més de 400 hortes, i on han provocat nombrosos desperfectes. El problema no són només els danys a les hortes, sinó el perill que representen per al trànsit.

Aquesta zona, a més, atreu molts animals perquè és molt humida i hi poden trobar amagatall i menjar. En la darrera batuda, fa quinze dies, es van localitzar una dotzena d'exemplars, i l'ajuntament cada mes rep una vintena de queixes per la presència dels senglars.

El mètode, que ja s'ha provat amb èxit a altres punts com al cementiri de Collserola de Barcelona, aprofita la capacitat de transmissió de coneixement dels senglars d'un mateix grup sobre els perills. En aquest cas, associen l'olor del seu principal depredador amb l'experiència desagradable d'enrampar-se amb el filat elèctric.

Durant un mes es farà un seguiment del mètode per avaluar si és efectiu.

Anar al contingut