El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, saluda el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon (ACN)
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, saluda el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon (ACN)
Nova York

Rull es presenta a l'ONU com a membre d'un govern que vol ser independent

El conseller de Territori i Sostenibilitat ho ha fet a Nova York, a l'assemblea preparatòria de la cimera sobre habitatge i desenvolupament urbà sostenible

RedaccióActualitzat

A les Nacions Unides, el govern de la Generalitat ha defensat la independència de Catalunya com el millor instrument per servir els ciutadans. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ho ha dit en les jornades preparatòries de la pròxima cimera Habitat III, que es farà a l'octubre a Quito i que definirà les ciutats del futur. Rull ha destacat la necessitat que els governs locals i subnacionals -pròxims al ciutadà-, impulsin l'anomenada Nova Agenda Urbana. El conseller ha posat com a exemple els beneficis per a Espanya i Catalunya de la descentralització en l'etapa democràtica. Però, segons ell, la tendència s'ha invertit i les batalles legals, com el cas de la llei de pobresa energètica, acaben perjudicant el ciutadà.

"Per aquesta i moltes altres raons, avui el govern de Catalunya vol aconseguir les eines completes que ens permetin continuar assegurant el benestar dels nostres ciutadans. De fet, sóc membre d'un govern escollit democràticament per fer que Catalunya esdevingui un estat independent."

Abans de participar en l'assemblea, el conseller de Territori i Sostenibilitat va poder saludar el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon. Rull li va dir que ho feia "en nom de Catalunya".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut