Roca qualifica d'"error" no haver fixat el concert econòmic el 1978 i lamenta la manca d'unitat actual

Un dels pares de la Constitució i president de la Societat Econòmica Barcelonesa, Miquel Roca Junyent, ha lamentat la falta de més unitat global en la reclamació del pacte fiscal per a Catalunya. Per Roca, encara no hi ha prou unitat perquè la petició pugui avançar amb força. Així ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", en què també ha qualificat d'error no haver fixat ja el concert el 1978.

RedaccióActualitzat
Malgrat la manca de més unitat global en la reclamació del pacte fiscal, Roca valora molt positivament l'acte de l'Ateneu Barcelonès de suport de patronal, partits polítics, institucions i sindicats a favor del pacte fiscal en la línia del concert basc. Un consens important, però insuficient, segons ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio". "Hi ha un mecanisme fonamental que és la unitat d'acció dels catalans", ha dit Roca, que ha lamentat que "encara no és suficient". I és que "si hi ha unitat d'acció, som imbatibles", ha sentenciat.

El president de la Societat Econòmica Barcelonesa creu que la capacitat de Catalunya per gestionar els impostos s'hauria d'haver establert ja el 1978, en el moment de la redacció de la Constitució Espanyola. Per això considera que es van equivocar: "En aquell moment ens vam trobar una majoria insuficient davant d'una majoria que va decidir que no volia el concert per a Catalunya. És legítim, però en perspectiva crec que va ser un error."

Pel que fa al plantejament de la via de la independència, no la veu malament si comptés amb un suport molt ampli del Parlament i dels ciutadans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut