La moneda d'or més gran del món
La moneda d'or més gran del món

Robada la moneda d'or més gran del món

La "Big Maple Leaf", d'or pur, pesa 100 quilos i està valorada en 3,74 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Uns lladres han robat aquesta matinada la considerada moneda d'or més gran del món del Bode-Museum, a la famosa illa dels museus de Berlín. Es tracta d'una moneda d'or d'un milió de dòlars canadencs, equivalent a prop de 700.000 euros. D'acord amb el preu actual del metall, una moneda d'aquest pes d'or pur tindria un valor pròxim als 3,74 milions d'euros.

La "Big Maple Leaf", encunyada per la Reial Casa de la Moneda Canadenca al 2007, mostra a la cara la imatge de la reina Isabel II i al revers tres fulles d'auró, símbol del Canadà. La moneda pesa 100 quilos, té un diàmetre de 53 centímetres i tres centímetres de gruix.

Segons les primeres investigacions policials, els lladres van entrar per una finestra del museu que dona directament a les vies del tren i, amb l'ajuda d'una escala, van accedir a l'interior de l'edifici. La moneda estava protegida per un vidre antibales que els delinqüents van trencar. Degut al pes de la moneda, les autoritats parteixen de la base que hi hauria almenys dues persones implicades.

El magnífic exemplar va entrar al "Llibre Guinness dels rècords" com la moneda d'or més gran del món. Només n'existeixen cinc exemplars. El Bode-Museum alberga, sobretot, escultures, però també té una extensa col·lecció de monedes.

Anar al contingut