Sabadell

Reprodueixen un tram del Quart Cinturó en protesta per l'impacte forestal que causarà

Membres de la campanya contra el Quart Cinturó han simulat a Can Deu, a Sabadell, un tram d'aquesta infraestructura. Amb aquesta acció, els membres de la campanya volen alertar la població de l'impacte que aquesta via provocaria al Vallès. La zona del bosc de Can Deu és una de les que estan incloses en algunes de les propostes que el Ministeri de Foment ha presentat per al Quart Cinturó. De moment, ja s'han licitat dos trams de les obres d'aquesta via: el d'Olesa-Viladecavalls i Viladecavalls-Terrassa.

Actualitzat
La reproducció, al costat de la carretera de Matadepera (BV-1248), ha simulat un tram del Quart Cinturó en un camp de cultiu a punt de penetrar en el bosc de Can Deu, de manera que l'amplitud de l'afectació a la zona forestal s'ha pogut intuir amb una imatge molt impactant.

En la reproducció, realitzada amb material plàstic negre i cinta d'embalar blanca, s'han obviat els talussos que l'obra comportaria, intervencions que encara augmentarien més l'impacte paisatgístic i fragmentador.

La zona de Can Deu ha estat triada per a aquesta simulació perquè és una de les incloses en les diferents propostes que el Ministeri de Foment va determinar el 2003 en els estudis preliminars de l'anomenat "tancament" de l'autovia Orbital o Quart Cinturó.

L'acció, en la qual han participat unes 40 persones, és un acte previ a la manifestació que tindrà lloc el 3 de desembre a Sabadell.
Anar al contingut