Rajoy nega la Kitchen, defensa Fernández Díaz i acusa Bárcenas i Villarejo de mentir

El PP considera que la intervenció de l'expresident a la comissió del Congrés respon a un "judici sumaríssim" organitzat pel PSOE

RedaccióActualitzat

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat al Congrés cap vincle amb Villarejo i la trama Kitchen.

Escortat per alguns fidels com Ana Pastor, Rajoy ha arribat a la sala disposat a respondre totes les preguntes de la comissió que investiga aquest cas. Però, sobretot, hi ha arribat diposat a negar totes les acusacions.

L'expresident del govern espanyol ha dit que no en sap res, de l'operació Kitchen per espiar des del Ministeri de l'Interior l'extresorer del PP Luis Bárcenas. De fet, assegura que ni tan sols li consta haver vist mai enlloc l'excomissari de la Policia Nacional.

"No conec el senyor Villarejo i ni tan sols em consta haver-lo vist enlloc. Per tant, no m'hi he reunit mai, no hi he parlat mai, no em consta que m'hagi enviat cap missatge i mai a la meva vida li he contestat cap missatge."

L'expresident ha defensat el seu exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i el seu número dos, Francisco Martínez, processats per aquests fets.

Rajoy ha titllat de "magnífica" la seva opinió sobre els dos exdirigents d'Interior, de qui diu que s'ha de respectar la presumpció d'innocència.

"No crec que hagin muntat cap dispositiu", li ha contestat al portaveu del PSOE, Felipe Sicilia, amb qui ha tingut un tens cara a cara i davant de qui ha negat que el PP hagi tingut una comptabilitat paral·lela.

Vista general de la sala on s'ha celebrat la comissió
Rajoy ha respost totes les preguntes i ha negat totes les acusacions (Congrés)

Per l'expresident espanyol, les acusacions de Villarejo i Bárcenas responen als seus "problemes seriosos als tribunals". "Es defensen com creuen oportú, i com que tenen dret a mentir, diuen el que volen", li ha retret al portaveu socialista.

Rajoy també ha assegurat que mai ha tingut cap reunió amb María Dolores de Cospedal per parlar sobre cap tipus d'espionatge.


Rufián i Rajoy s'acusen mútuament de mentir

El que més ha escalfat els ànims a la comissió del cas Kitchen és que Rajoy ha insistit reiteradament que cap sentència judicial ha acreditat mai que el PP tingués una caixa B.

Això ha fet que el portaveu d'Esquerra Republicana li mostrés la sentència condemnatòria contra Bárcenas i el PP i l'hi portés a la taula. Mentre Rufián l'acusava de mentir i d'estar "negant evidències palmàries", Rajoy li retreia el to de la seva intervenció.

"Vostè no pot venir aquí a insultar-me, dir-me que sóc un mentider i que vaig estar involucrat enc casos de corrupció. Per favor, li demano que em respecti. Perquè, després de 40 anys en la vida pública, em mereixo un respecte."


Moment de treure'n conclusions

La de Mariano Rajoy és l'ultima de la quarantena de compareixences que van començar el març passat amb la de l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Ara arrriba el moment de redactar les conclusions, que hauran de ser aprovades per la comissió i ratificades pel ple.

En la sessió d'aquest dilluns, el PP ha insistit a qualificar de judici sumaríssim la compareixença a què s'ha hagut de sotmetre l'expresident del govern. Pels populars, la comissió d'investigació pel cas Kitchen és una operació del PSOE i els seus socis per perjudicar el seu partit.

 


 

ARXIVAT A:
CorrupcióPPMariano RajoyLuis BárcenasJosé Manuel Villarejo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut