José Manuel Villarejo a la comissió del Congrés que investiga el cas Kitchen
José Manuel Villarejo a la comissió del Congrés que investiga el cas Kitchen (EFE/J.J. Guillén)

Villarejo diu que va parlar directament amb Rajoy per robar documentació a Bárcenas

"No hi ha dubte que n'estava informat", afirma l'excomissari Villarejo sobre Rajoy, i també assenyala De Cospedal i Fernández Díaz

RedaccióActualitzat

L'excomissari José Manuel Villarejo reconeix que havia parlat directament amb Mariano Rajoy de l'operació Kitchen per localitzar la documentació de l'extresorer del PP Luis Bárcenas que acreditaria la caixa B del partit.

"No hi ha dubte que n'estava informat."

Villarejo ho ha dit en la seva compareixença d'ahir a la comissió del Congrés que investiga el cas Kitchen. Allà va explicar que tenia contacte telefònic directe amb Rajoy per informar-lo sense intermediaris.

L'excomissari de la Policia Nacional ha assegurat que hi havia un "circuit d'intermediaris" amb Rajoy i ha assenyalat com a interlocutors sobre el tema l'exsecretària general dels populars María Dolores de Cospedal i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz.

Segons Villarejo, a vegades se li demanava informar directament Rajoy perquè el líder del PP volia tenir la informació de primera mà. L'excomissari ha afirmat que més enllà d'interessos partidistes, Rajoy també estava preocupat per "qüestions de seguretat de l'Estat" relacionades amb Bárcenas.

Operació Catalunya

Villarejo ha tornat a reconèixer que va participar en l'operació Catalunya per neutralitzar el procés independentista. Diu que li van fer l'encàrrec "d'arribar al fons de la veritat" sobre hipotètiques "actuacions de potències estrangeres" amb l'independentisme.

L'excomissri ha explicat que ell mateix va finançar part de l'operació amb avançaments de diners per pagar col·laboradors, però que mai els hi van tornar. També ha afirmat que el CNI hi va participar i que l'aleshores vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, també n'estava informada.

 

José Manuel Villarejo a la comissió del Congrés que investiga el cas Kitchen
José Manuel Villarejo a la comissió del Congrés que investiga el cas Kitchen (EFE/J.J. Guillén)

El portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, ha demanat a Villarejo que aclareixi si no va poder seguir investigant comptes relacionats amb l'operació Catalunya per la presència del rei emèrit Joan Carles I. "No puc respondre aquesta pregunta", ha dit l'excomissari.

Villarejo també ha revelat que el van intentar assassinar quan era a la presó subministrant-li un medicament que li va provocar un col·lapse multiorgànic.

La setmana que ve continuarà al Congrés la comissió d'investigació del cas Kitchen. Aquest cas investiga el presumpte operatiu per robar a Luis Bárcenas documents comprometedors relacionats amb la comptabilitat B del Partit Popular.

ARXIVAT A:
CorrupcióPP
Anar al contingut