(Reuters)

Quins clients perdran els diners amb la venda del Popular

300.000 accionistes del Popular perdran el 100% de la seva inversió

RedaccióActualitzat

La venda del Popular no tindrà cap cost per als contribuents, perquè no s'hi han destinat recursos públics. Els accionistes i alguns clients amb deute, però, perdran els seus diners.

El director general de GVC Gaesco, Jaume Puig, ha explicat a TV3 i Catalunya Ràdio qui es veurà afectat i qui no per la crisi del banc, que serà comprat pel Santander.

Qui perdrà els diners

- Accionistes, ja que ara les accions del banc valen 0.

- Clients amb bons o deute subordinat, participacions preferents o instruments de deute híbrid en què el pagament d'interessos depèn del capital o dels beneficis de l'entitat.

Més de 300.000 accionistes, inclosos molts petits inversors, han perdut tota la seva inversió. A Espanya els particulars poden comprar deute híbrid, tot i ser un instrument financer complicat.

Puig no descarta que el Santander hagi d'indemnitzar alguns accionistes del Popular que acudeixin als tribunals, com per exemple els que es van apuntar a l'última ampliació de capital del Popular, fa un any. En aquell moment els comptes no reflectien la situació real del banc.

Qui no perdrà els diners

- Clients amb comptes o dipòsits, encara que siguin de més de 100.000 euros. Aquests mantenen els seus diners intactes i passen a ser clients del Santander.

- Clients amb deute normal, com pagarés del Popular. És el tipus de deute pel qual el banc oferia un interès fix, a curt o llarg termini, que no depenia de res, ni del capital ni dels beneficis de l'entitat.

- Qui hi tingui un fons d'inversió o un pla de pensions, ja que els diners sempre estan fora dels balanços del banc.

Tant l'Adicae com l'Organització de Consumidors reclamen que es busqui una solució per a aquests petits estalviadors, tal com es va fer amb les preferents.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut