La NASA ha fet pública l'elecció aquest dilluns en una conferència

Qui són els quatre astronautes escollits per la NASA per viatjar a la Lluna

El viatge de la missió Artemis II al voltant de la Lluna servirà per seguir obrint camí cap al retorn al satèl·lit, 50 anys després de les missions Apollo

Redacció / AgènciesActualitzat

La NASA ha anunciat aquest dilluns la tripulació de quatre astronautes que viatjarà al voltant de la Lluna en una missió d'uns 10 dies prevista per al 2024. Per primera vegada en un viatge a la Lluna, la missió inclourà un home negre i una dona.

Es tracta de la missió Artemis II, que forma part del projecte que hauria de permetre a la NASA tornar a la Lluna 50 anys després de les missions Apollo.

Els quatre astronautes escollits són Victor Glover, Christina Koch i Reid Wiseman de la NASA, i Jeremy Hansen de l'Agència Espacial Canadenca, que és una sòcia destacada de l'agència nord-americana en el desenvolupament del programa Artemis.

Aquests són els seus perfils:

  • Reid Wiseman, comandant: De 47 anys, exercia fins fa poc com a astronauta en cap de la NASA. És a dir, hauria estat el responsable de seleccionar els quatre astronautes de l'Artemis II, però va renunciar al càrrec el novembre i va passar a ser elegible per a l'assignació de les tripulacions. Astronauta des del 2009, Wiseman és capità de la Marina dels Estats Units i va passar 165 dies en òrbita a l'Estació Espacial Internacional el 2014. Abans d'unir-se a la NASA, va fer dos desplegaments a l'Orient Mitjà.
     
  • Victor Glover, pilot: De 46 anys, va ser el pilot de la primera missió operativa de la càpsula Crew Dragon d'SpaceX a l'Estació Espacial Internacional, del novembre del 2020 al maig del 2021. Va passar 168 dies a l'estació espacial. Va ser el primer home negre assignat com a membre de la tripulació a l'estació i va participar en quatre sortides espacials. També és capità de la Marina dels Estats Units i va ser seleccionat per ser astronauta el 2013.
    Reid Wiseman, Victor Glover, Jeremy Hansen i Christina Koch, aquest dilluns (REUTERS / Go Nakamura)
  • Christina Koch, especialista en missió: De 44 anys, té el rècord del vol espacial més llarg d'una dona, amb 328 dies. Amb una altra astronauta, Jessica Meir, van fer les tres primeres sortides espacials de dones, el 2019 i el 2020. També va fer tres altres passejades espacials. Les seves sis passejades sumen 42 hores i 15 minuts. Abans de ser seleccionada com a astronauta el 2013, Koch va treballar com a enginyera elèctrica en un projecte de la NASA i com a investigadora del Programa Antàrtic dels Estats Units, amb una estada d'un any a l'estació del pol sud d'Amundsen-Scott.
     
  • Jeremy Hansen, especialista en missió: De 47 anys, és un dels quatre astronautes canadencs en actiu, des del 2009, i encara no ha volat mai a l'espai. Hansen és coronel i va servir com a pilot de caça a les Forces Armades del Canadà. Com a representant de l'Agència Espacial Canadenca a la NASA, ha treballat en la comunicació entre el control de la missió a Houston i els astronautes a bord de l'Estació Espacial Internacional. També va ser el primer canadenc encarregat de dirigir una classe d'astronautes.

La missió

Tot l'equip de l'Artemis II viatjarà a bord de la nau espacial Orion de la NASA a la primera prova de vol amb tripulació del Programa Artemis, el pla de l'agència per establir una presència tan científica com humana a llarg termini a la superfície lunar.

La missió, d'aproximadament 10 dies de durada, posarà a prova els sistemes de suport vital de la nau Orion, unida al mòdul de servei de l'ESA, per demostrar les capacitats i tècniques necessàries per viure i treballar a l'espai profund d'una manera apte per als humans, segons informa la NASA.

Artemis II es basa en l'èxit de prova de vol Artemis I, que va llançar una nau Orion sense tripulació, sobre el coet SLS, en un viatge d'uns 2,25 milions de quilòmetres més enllà de la lluna per provar els sistemes abans que els astronautes tornin a bord dels sistemes en una missió a la superfície de la Lluna.

ARXIVAT A:
CiènciaEstats UnitsDones i ciènciaNASACanadà
Anar al contingut