Camions sortint de l'A-2 a Torrefarrera, a causa de les restriccions per la nevada (ACN)
Camions sortint de l'A-2 a Torrefarrera, a causa de les restriccions per la nevada (ACN)
El Bruc

Queixes de camioners per la prohibició de circular quan encara no ha agafat la neu

RedaccióActualitzat

Alguns camioners han manifestat la seva indignació per l'obligació d'aturar-se quan la neu encara no ha agafat a les carreteres. En una mesura sense precedents, el Servei Català del Trànsit i Protecció Civil han anunciat que, des de les quatre de la tarda d'aquest dimarts, i fins que acabi el temporal, quedava restringida a tot Catalunya la circulació dels vehicles de 7,5 tones o més.

Per alguns transportistes, la mesura és exagerada, mentre que altres es mostren comprensius:

 

"-Al meu país, amb això, no passa res. Hi ha d'haver molta neu perquè passi. Però no sé a altres zones com està.

-Ara mateix em sembla exagerada, perquè es pot circular bé. Però més val prevenir que lamentar.

-Per mi, està bé. Hi ha xòfers que, de vegades, arrisquen i pot ser que tinguin algun accident."

Un camioner que s'ha hagut d'aturar quan circulava entre Barcelona i Lleida per l'N-240 mostrava la seva indignació:

"Estic molt enfadat perquè estic a uns 40 quilòmetres de casa i ens tenen aquí estant les carreteres seques com estan. (...) Jo no tinc menjar, suposo que algú em donarà sopar."

També s'han queixat organitzacions professionals com la Federació de Transportistes de Tarragona.

 

El responsable de Protecció Civil, en canvi, assegura que la mesura està justificada pels antecedents. Joan Delort creu que calia aplicar la restricció de forma general, per garantir la seguretat:

"És un clàssic de cada episodi de neu que un dels primers problemes que hi ha estigui associat a un camió que té un accident que se'ns entravessa. Tenim l'exemple d'ahir a la nit, amb 200 vehicles, amb persones a dins, havent d'esperar que el camió sigui retirat. (...)

No és que vulguem penalitzar aquest sector, però és difícil obtenir una aturada general. Com que no nevarà en un lloc molt concret, la mesura ha de ser generalitzada."

Per la seva part, la directora del Servei Català del Trànsit, Maria Eugènia Domènech, ha advertit que incomplir la prohibició comportarà una sanció de 500 euros.

L'autovia A-2 és una de les carreteres on al llarg d'aquest dimarts a la tarda els Mossos han fet aturar els camions. A les àrees de servei de la Panadella i del Bruc s'acumulen desenes de camions que hauran de passar la nit al vehicle. Més al nord, la situació es repeteix a Llers.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut