La campanya "Més punts de recollida per la cara"
La campanya "Més punts de recollida per la cara"
Barcelona

Què n'hem de fer, del mòbil vell? Campanya per reciclar els petits electrodomèstics

L'Agència Catalana de Residus farà accions informatives per explicar on es poden deixar els mòbils que ja estan en desús

RedaccióActualitzat

El reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics ha crescut un 67% els últims sis anys a Catalunya. Se'n recicla una mitjana de 4 quilos per habitant cada any, com marca la Unió Europea.

Tot i això, per l'Agència Catalana de Residus encara hi ha una assignatura pendent. Són els petits electrodomèstics que ja no fem servir. Per recuperar-los, es posa en marxa per segon any consecutiu una campanya de conscienciació ciutadana amb més punts de recollida. El director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, parla de la necessitat de reciclar.

"Es tracta d'evitar un mal ús, una mala gestió, perquè, per exemple, llençar un raspall elèctric al contenidor de restes, dificulta el procés de triatge i provoca avaries en tot el cicle de reciclatge. Té per tant un cost econòmic."

Les deixalleries són la primera opció per desfer-se dels aparells elèctrics o electrònics en desús, però no són els únics. També es poden deixar a les botigues. En el cas dels electrodomèstics més petits, si se'n compra un de nou es poden deixar al mateix comerç. I si l'establiment és gran, de més de 400 metres quadrats, no cal que se n'adquireixi cap. 

Durant el mes de juliol, es faran a diversos centres comercials del país accions informatives perquè els ciutadans sàpiguen, exactament, què han de fer i on han d'anar a l'hora de llençar aquests petits electrodomèstics que no fan servir.

Anar al contingut