Carles Puigdemont, des de Brussel·les, en l'entrevista al programa Més324
Carles Puigdemont, des de Brussel·les, en l'entrevista al programa Més324

Puigdemont evita la polèmica amb Junqueras i diu que comparteix estratègies

L'expresident assegura que la distància física entre els dos complica la fluïdesa en les relacions

Actualitzat

L'expresident Carles Puigdemont ha evitat polèmiques amb Oriol Junqueras i ha dit que comparteix l'estratègia, tot i posar en relleu que la situació actual ho complica. Són declaracions que ha fet en una entrevista al programa "Més 3/24".

"A mi el que m'agradaria i a ell també és poder-nos veure cada dia o cada setmana, el temps que fes falta. I no ho podem fer no per manca de voluntat, sinó perquè l'Oriol és a la presó i jo soc a l'exili. I hi ha motes dificultats per poder intercanviar estratègies amb la gent que té responsabilitat en els partits i en les organitzacions. Què més voldríem tots plegats que poder tenir aquesta normalitat i aquesta fluïdesa en les relacions per poder arribar més aviat a decisions estratègiques."

Puigdemont ha afirmat que s'ha anat més lluny que fa un any:

"No aconseguiran que ens apartem ni un mil·límetre de l'objectiu comú que ens hem marcat."

Puigdemont responia així a les declaracions de l'exvicepresident Oriol Junqueras a un qüestionari d'"Els matins" de TV3. A la pregunta de si avala la feina que està fent Carles Puigdemont des d'Europa i si hi manté contacte, Junqueras respon això:

"El que puc dir és que envio una salutació fraternal als companys i companyes de govern, una immensa abraçada a totes i tots. A Carles Puigdemont,  per descomptat. Però també al Toni i la Meritxell, a qui enyoro molt. I a tots els altres, Clara Ponsatí i Lluís Puig. I, òbviament, a la Marta Rovira, una dona valenta a qui la democràcia deu molt. I a l'Anna Gabriel li desitjo el millor."

En la mateixa entrevista, Oriol Junqueras ha dit que no veu dreceres cap a la independència i que aposta per la via pactada amb l'Estat. L'exvicepresident del govern ha dit que és el moment de parlar clar i d'aprendre dels errors comesos per l'independentisme.

Per la seva part, Carles Puigdemont, sobre la proposta de Pedro Sánchez de fer un referèndum sobre l'autogovern, ha dit que "els temps que estem vivint demanen propostes i coratge".

"Tenim el dret de saber la proposta, la recepta de Sánchez i no pot ser un referèndum de l'autogovern".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàOriol JunquerasCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut