Estats Units

Presenten la maqueta dels primers vols turístics a l'espai, que començaran el 2009

El multimilionari britànic Richard Branson i els responsables de Virgin Galactic han presentat al Museu Nord-americà d'Història Natural, de Nova York, els primers vols turístics de prova, que s'iniciaran aquest estiu. Si tot va bé, els primers viatges comercials començaran el 2009. Gairebé 200 persones de 30 països ja han pagat una part dels 200.000 dòlars que costa cada vol. Entre elles, destaca el científic Stephen Hawking. El vol durarà unes dues hores, i la nau espacial, que encara està en fase de construcció, tindrà 18 metres i s'arribarà a alçar per damunt dels 110 quilòmetres.

Actualitzat

En una presentació al Museu Nord-americà d'Història Natural, el president i amo de Virgin Galactic, Richard Branson, i altres responsables de la companyia han presentat la maqueta de l'aparell que farà els primers vols turístics a l'espai. Es tracta de l'"SpaceShipTwo". Virgin Galactic ha explicat també que serà a l'estiu de l'any que ve quan s'iniciaran els primers vols de l'avió, que duraran dues hores i tindran quatre minuts i mig d'ingravidesa.

Ara com ara, gairebé 200 persones de 30 països ja han pagat una part dels 200.000 dòlars (més de 137.300 euros) que costa cada vol. Entre elles, destaca el científic Stephen Hawking. Unes 85.000 persones més han demanat informació sobre els viatges a l'espai.

La nau espacial, de la qual ja se n'hauria construït un 60%, segons els promotors, tindrà 18 metres i s'arribarà a alçar per damunt dels 110 quilòmetres. En aquest sentit, necessitarà la llançadora "White Knight Two" per enlairar-se. Quan la "White Knight Two" arribi als 15 quilòmetres d'altura, la nau espacial serà alliberada i se n'encendran els projectils, que acceleraran la nau a una velocitat de 4.000 quilòmetres per hora fins que arribi als 100 quilòmetres sobre el nivell del mar. Serà aleshores quan convertirà tècnicament els seus passatgers en astronautes.

Anar al contingut