Sant Joan Despí

Piqué no donarà els vots a CiU de franc, sinó que vol entrar al govern i impulsar polítiques especialment d'immigració

El candidat del Partit Popular de Catalunya, Josep Piqué, ha arribat optimista al plató de "La nit al dia" de TV3, on ha estat entrevistat. Piqué no descarta que amb el temps el PP sigui un partit fort a Catalunya si es desprèn d'algunes etiquetes. Piqué ha començat a fer aquesta feina definint-se com un liberal conservador, com els que governen a molts llocs d'Europa i d'Espanya. Ha volgut deslligar-se de la mala imatge que, segons diu, els han atribuït i, en aquest sentit, ha lamentat el rebuig d'Artur Mas al PP perquè "si no vol els nostres vots hi tornarà a haver tripartit". Piqué, amb tot, ha advertit que si CiU acaba acceptant pactar amb el PP "no serà de franc. Voldrem estar al govern".

Actualitzat
Josep Piqué assegura que el partit que lidera té vocació de governar i que ha preparat un programa "molt elaborat" per poder dur a terme els projectes. Entre aquests objectius es fa especial èmfasi en la immigració. Piqué manté que alguns partits han vist aquest tema com "una opció política i no com una realitat" que cal saber gestionar. Les claus per aconseguir-ho passarien, segons Piqué, per crear una conselleria d'Immigració que s'encarregués de coordinar tots els agents que poden contribuir a integrar els immigrants. És reticent, en canvi, a fer oficines de contractació en origen perquè això, aniria en la línia contrària que ell defensa: "seguir una política comuna a tot Europa".

La carpeta d'immigració és una a les quals el PP ha destinat més dedicació, però segons Josep Piqué, n'hi ha d'altres com els xecs en educació, en sanitat, en habitatge... Piqué assegura que els xecs no suposaran un increment de la despesa perquè les subvencions en lloc d'anar, per exemple a les escoles, anirien als pares perquè "puguin triar on volen dur els seus fills". És més, tot i els xecs, Piqué assegura que podrà tirar endavant reduccions dels impostos.

A diferència del candidat de CiU, Artur Mas, el cap de llista popular diu que no anirà a cal notari per donar fe de les seves promeses, perquè assegura que es poden aplicar ja que el PP en té experiència en altres comunitats on governen. Per cert, que aquesta visita de Mas al notari per deixar clar que no pactarà amb el PP ha tranquil·litzat el líder popular davant un possible transvasament de vots. Piqué ha admès que el fet que Mas digui que no pactarà amb els populars no li traurà vots perquè queda clar que el pacte seria, aleshores, amb el PSC o amb ERC i podria haver-hi un govern presidit per Mas i "amb consellers com Carod, Puigcercós, Huguet o Vendrell".

Calen infraestructures

En la mateixa línia que han apuntat els altres candidats que ja han passat per "La nit al dia", Josep Piqué, s'ha mostrat favorable a impulsar infraestructures com la línia de Molt Alta Tensió per interconnectar França i Espanya, com el quart cinturó, o com l'ampliació del Prat. Amb tot, Piqué ha qüestionat Montilla per defensar ara aquestes obres quan el tripartit encapçalat pel PSC ni tan sols ho ha plantejat mentre ha estat al govern.

Siguin quines siguin les propostes que pretén impulsar Josep Piqué, el candidat del PP sap que les haurà de fer compatibles amb el nou Estatut. Piqué no està d'acord amb el text aprovat, però assegura que el respectarà, encara que ha avisat que en farà una interpretació "no gaire intensiva". En aquest sentit, tot i assegurar que l'Estatut és "molt intervencionista", Piqué aposta per impregnar la seva gestió política d'un aire liberal que deixi fer a les persones.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut