Representants de Pimec Lleida i de JARC, amb la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso. Imatge del 2 de febrer del 2018. (Hori…
Representants de Pimec Lleida i de JARC, amb la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso. Imatge del 2 de febrer del 2018. (Horitzontal)

PIMEC i JARC sol·liciten crear una unitat certificadora a Lleida per millorar la competitivitat de les empreses càrnies

ACN Lleida.-PIMEC Lleida i JARC han presentat un manifest conjunt a la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida sol·licitant la creació d'una unitat certificadora a Lleida que "permeti millorar la competitivitat de les empreses lleidatanes del sector carni". El manifest, signat per diferents empreses càrnies del territori, reclama la incorporació d'una unitat certificadora -entitat que s'encarrega de tramitar la documentació necessària que necessita una empresa per poder exportar els seus productes- que asseguri el creixement d'un dels sectors motors de la demarcació i que generi un impacte positiu per al desenvolupament econòmic lleidatà. Des de PIMEC i JARC han remarcat que el fet de no disposar d'una unitat certificadora a la demarcació obliga les empreses càrnies lleidatanes a enviar la documentació a la de Barcelona, fet que "sovint comporta una manca d'agilitat en la certificació, retards i problemes derivats del servei". La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha valorat positivament la proposta i s'ha compromès a realitzar les gestions necessàries per impulsar el projecte.

En l'actualitat hi ha 40 unitats certificadores arreu de l'Estat però cap a la demarcació de Lleida, tot i disposar d'uns nivells d'exportació equivalents o superiors a altres províncies que sí que en tenen. Per aquest motiu, el sector primari lleidatà reclama poder agilitzar el procés per tal de millorar la competitivitat de totes les seves empreses. Les exportacions de la indústria càrnia lleidatana representen el 17% del total de Catalunya, de les quals una gran part es fan a països tercers. Així mateix, el sector carni mou un volum de 8.000 milions d'euros a Catalunya i ocupa al voltant de 30.000 persones.

Anar al contingut