El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, amb Teresa Agulló, la veïna de Callosa que projecta la creu franquista retirada sobre la façana de l'església (VOX)
Callosa de Segura

Per Vox, durant la Guerra Civil "s'afusellava gent, però sense odi, amb amor"

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, diu que no hi va haver odi en els afusellaments de la Guerra Civil

RedaccióActualitzat

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha fet unes polèmiques declaracions a la població de Callosa de Segura, al País Valencià, on assistia a un acte per defensar una creu franquista que l'Ajuntament va ordenar retirar l'any 2016 de la façana de l'esgésia de Sant Martí.

Ortega Smith ha dit que durant la Guerra Civil a Espanya "s'afusellava gent, però sense odi, amb amor". Ortega ha defensat la creu retirada en compliment de la llei de memòria històrica perquè "no feia mal a ningú":

"És una lluita de rebel·lia contra els que utilitzen la política amb sectarisme, amb mentides, amb odi.

Quin mal fa una creu que porta anys i anys recordant-nos fets tristos, sí, persones que van ser fusellades en una guerra, però sense odi, amb amor. "

Vox ha penjat el vídeo amb aquestes polèmiques paraules del secretari general del partit a les xarxes socials:

 


L'Ajuntament de Callosa de Segura va retirar el 2017 la creu de marbre que homenatjava els caiguts al bàndol franquista a la Guerra Civil en aquest municipi de la comarca del Baix Segura. La retirada es va fer en compliment de la llei de memòria històrica, i va provocar nombroses protestes de part dels veïns.

Ara, una veïna de la localitat projecta cada nit des del seu balcó una imatge de la creu sobre la façana principal de l'església de Sant Martí.

ARXIVAT A:
Vox
Anar al contingut