Luxemburg

Pastor qualifica de "fet gravíssim" el tall de cable a l'AVE i anuncia una investigació

La ministra de Foment atribueix les causes a fets totalment intencionats, però evita parlar de sabotatge

RedaccióActualitzat

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha qualificat des de Luxemburg de "fet gravíssim" el tall de cable de fibra òptica que ha aturat el servei d'AVE entre el Camp de Tarragona i Figueres i ha atribuït les causes a fets totalment intencionats, tot i que ha evitat parlar de sabotatge. I és que, segons ha explicat, els suposats lladres han tallat el cable principal i els secundaris en els dos sentits de la marxa.

Pastor, que ha demanat disculpes als "centenars d'usuaris" afectats, ha anunciat una investigació i ha demanat la col·laboració dels Mossos perquè no es tornin a repetir fets com aquest.

"Hem demanat a la Generalitat que els Mossos d'Esquadra col·laborin de manera intensa perquè és molt important que no es tornin a produir fets com aquests."

Pastor ha recordat que més del 50% dels robatoris de cable de tot l'Estat han tingut lloc a Catalunya i s'ha mostrat convençuda que els responsables acabaran responent davant la justícia.

És la primera vegada que es produeix un trencament del cable de fibra òptica, necessari per establir la comunicació amb els trens.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut