Barcelona

Oposicions per accedir al Cos Tècnic de Gestors Tributaris Catalans

S'ofereixen 40 places que es disputaran entre els més de tres-cents aspirants que s'hi han presentat

RedaccióActualitzat

L'Agència Tributària de Catalunya vol tenir cada vegada més atribucions, i per això necessita incrementar el nombre de funcionaris. Aquest dissabte s'ha fet la primera prova d'unes oposicions per accedir al Cos Tècnic de Gestors Tributaris.

En total, s'ofereixen 40 places, que es disputaran entre els més de tres-cents aspirants que s'hi han presentat. Les proves formen part de l'oferta pública del 2015, i el procés de selecció s'allargarà encara uns mesos més.

L'ampliació de la plantilla de l'Agència Tributària de Catalunya ha estat una prioritat de la Generalitat els últims dos anys. La voluntat de l'actual govern és que l'agència exerceixi totes les competències que té.

Per exemple, la recaptació executiva, el cobrament de deutes, és competència de la Generalitat, però sempre s'ha encarregat a l'Agència Tributària espanyola, amb un cost d'uns 10 milions d'euros l'any. Els gestors tributaris, un cos creat el 2014, són responsables precisament d'aquesta recaptació.

Però les places convocades no sempre s'han cobert. De les 40 creades el 2015, només 11 estan ocupades, perquè les persones que s'hi van presentar no van assolir el nivell exigit.

El govern també subcontracta per uns 25 milions d'euros anuals la recaptació dels impostos cedits, és a dir, transmissions patrimonials i successions. Ho fan els registradors de la propietat a través d'una xarxa d'oficines on treballen unes 300 persones. La Generalitat havia previst per al mes de juny un pla sobre com integrar aquest personal, però encara no està enllestit.

L'objectiu de la Conselleria d'Economia era assumir aquestes funcions a finals del primer semestre del 2017, però ara ja parla de fer-ho al llarg de tot l'any que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut