Barcelona

Operació d'altura a la Sagrada Família: munten els ponts dels evangelistes

L'operació és de gran precisió per muntar 16 peces de pedra i formigó a 85 metres d'alçada

Actualitzat

Al temple de la Sagrada Família s'ha començat a col·locar aquest dijous el primer dels quatre ponts que connectaran les torres dels Evangelistes amb la de Jesucrist.

 

 

Els ponts, dissenyats pel mateix Gaudí, estan fets de pedra i formigó i es col·loquen a 85 metres d'alçada respecte al pla del temple, en una operació de gran precisió.

 

El primer a enlairar-se ha estat el de la torre de sant Lluc, que fa 3 metres i mig de llarg de porta a porta. Cada pont està format per setze peces, la més gran de les quals pesa més d'una tona.

 

 

Grues

Les grues de la Sagrada Família són de les més altres del món de la construcció i aquest dijous serveixen per enlairar a més de 85 metres del terra les peces del pont ,que s'han d'encaixar amb gran precisió. 

Les peces han estat tallades en tallers exteriors i després es munten com un trencaclosques. Per fer aquestes operacions de muntatge, els tècnics constructors de la Sagrada Família van haver de crear un sistema que els permetés una maniobrabilitat molt fina a l'hora d'encaixar les peces.

 

Per això la grua té un sistema hidràulic que pot moure independentment els quatre arnesos que aguanten la peça sospesa a l'aire fins que es col·loca en el seu lloc amb la major suavitat.

 

 

ARXIVAT A:
ArtSagrada Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut