Barcelona

Òmnium accepta "el repte del president" i proposa una "Llista per la independència" de la societat civil el 27-S

L'entitat diu que assumeixi el lideratge del procés, juntament amb la resta d'entitats de la societat civil

RedaccióActualitzat

Òmnium Cultural proposa una llista de la societat civil en les eleccions del 27 de setembre per aconseguir la independència. L'entitat ha debatut aquest dissabte la proposta que va llançar Artur Mas a Òmnium, l'ANC i l'AMI. L'entitat ha votat a favor del que anomenen la "Llista per la indepencència".

L'entitat assegura que "hi ha pràctica unanimitat en el fet que Òmnium accepti el repte del president i assumeixi el lideratge del procés, juntament amb la resta d'entitats de la societat civil". I exposa un full de ruta:

"L'entitat treballarà des d'ara mateix per a la confluència de tots aquells actors compromesos amb la independència per sumar i reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S i per garantir la unitat d'acció política i civil en tot moment"

L'entitat dirigida per Muriel Casals demana també que les eleccions siguin un autèntic plebiscit i "un acte de desafiament a l'estat espanyol".

Tot plegat s'ha de traduir en una "Llista per la independència", que Òmnium vol que estigui conformada per "representants de la societat civil i amb el suport explícit dels partits polítics que defensin la creació d'un estat independent".

Sense polítics

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha precisat que la llista no incorporarà polítics en actiu, sinó que seria una candidatura "feta des de la societat civil" amb "personalitats que tinguin com a única missió prémer el botó de la desconnexió". Això sí, la llista no exclourà persones "amb sensibilitat política" o que fins i tot militin en partits polítics, encara que sí als dirigents de les formacions.

Tot i aquesta proposta, l'entitat "referma el seu compromís de ser sempre al costat de qui es comprometi amb la llibertat i la independència de Catalunya".

ERC, ho estudia

Esquerra, disposada a estudiar una "llista civil per la independència" com proposa Òmnium. La formació d'Oriol Junqueras defensa encara les llistes separades, però no tanca la porta a fer un pas al costat i donar suport a una llista "exclusivament civil i de consens".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut