Estat actual de la façana de l'església de Sant Pere de Rosselló
Estat actual de la façana de l'església de Sant Pere de Rosselló
Rosselló

No caldrà que s'enderroqui l'església de Sant Pere de Rosselló i es podrà rehabilitar

S'ha comprovat que el que queda de l'estructura, després de l'ensorrament del campanar, és estable i podrà rehabilitar-se

Actualitzat

El que queda de l'església de Sant Pere de Rosselló és prou estable i no s'haurà d'enderrocar. El 29 de gener es va ensorrar el campanar, i l'arquitecte que estudia l'ensorrament descarta haver de tirar tota l'estructura a terra. Després d'haver estat analitzant els fonaments a través de prospeccions, ha arribat a la conclusió que el temple no presenta cap problema estructural i, per tant, es podrà rehabilitar.

Aquesta sempre ha estat la prioritat tant del bisbat de Lleida com de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de Rosselló, però, abans de fer-ho, calia descartar qualsevol risc. L'arquitecte, Miquel Àngel Sala, ha explicat que l'edifici "manifesta la solidesa suficient perquè pugui seguir funcionant" i "pot tornar a tenir l'ús que ha tingut fins ara". Isidre Puig, el delegat adjunt del bisbat de Lleida, també s'ha mostrat content que l'estructura es pugui rehabilitar i, diu, ara "s'ha de consensuar la manera, tot i que sembla que no hi haurà problemes".

Anar al contingut