Benjamin Netanyahu, primer ministre israelià
Netanyahu ha aconseguit arribar a un acord de govern molt complicat (Foto: EFE)
Jerusalem

Netanyahu tanca un acord de govern a Israel, el dia abans d'acabar el termini

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, tanca un acord de govern a l'últim moment amb formacions polítiques que van des del centre fins a l'extrema dreta i que aglutinaran 70 dels 120 escons del Parlament.

RedaccióActualitzat
Benjamin Netanyahu ha pogut arribar finalment a un pacte de govern a Israel. Set setmanes ha trigat el primer ministre israelià a trobar la fórmula que ha permès encabir en una mateixa coalició formacions que van del centre a l'extrema dreta, i que aglutinaran 70 dels 120 escons del parlament, la Knesset. El termini per formar govern s'acabava demà dissabte

L'aliança de dretes Likud Beitenu, que lidera Netanyahu, el partit ultradretà Habait Hayehudí i el centrista Yesh Atid han firmat aquest divendres l'acord de govern. "Treballarem junts en cooperació en el nou executiu per a tots els ciutadans d'Israel", ha assegurat el primer ministre en un comunicat. Netanyahu ha promès "reforçar la seguretat de l'Estat d'Israel i millorar el nivell de vida dels seus habitants"

El líder de Habait Hayehudí, Naftali Benet, ha afirmat que aquest executiu, que podria fer l'acte de jurament aquest diumenge, ha de ser el de "la gran oportunitat" que no malbaratarà.

El nou govern israelià serà el primer sense partits jueus ultraortodoxos des del 1977, tret d'un breu temps entre el 2003 i el 2005 en la segona legislatura d'Ariel Sharon. Hi haurà 21 ministres enlloc dels 29 actuals. Likud tindrà set carteres, Yesh Atid cinc, Israel Beitenu quatre, Habait Hayehudí tres i Hatnuá dues.

Aquest dissabte, els responsables de les tres formacions presentaran l'entesa al president Simon Peres.
Anar al contingut