El noi d'Equinac traient el cos de l'animal de l'aigua (@asociacionequinac.org)
El noi d'Equinac traient el cos de l'animal de l'aigua (@asociacionequinac.org)
Mojácar

Mor una cria de dofí avarada en una platja de Mojácar per l'estrès causat pels banyistes

Els cetacis, quan queden avarats, és perquè tenen algun problema; els banyistes no s'hi han d'acostar

RedaccióActualitzat

Una cria de dofí femella va quedar avarada a una platja de Mojácar, a Almeria. Va morir divendres passat després de l'estrès causat pels banyistes. Ho ha denunciat Equinac, una associació que es dedica a rescatar la fauna marina en perill o que ha quedat ferida.

L'associació va rebre l'avís del 112 i en 15 minuts els efectius ja havien arribat a la platja, però l'animal ja era mort. Equinac ha recordat a la seva pàgina de Facebook que els cetacis són animals molt sensibles.

"Són molt susceptibles a l'estrès, i tocar-los o amuntegar-s'hi per fer fotos, els causa un xoc molt fort que accelera en gran mesura una fallada cardiorespiratòria, que va ser el que va passar."

Equinac explica que el socorrista va perdre els estreps en veure un centenar de persones al costat de l'animal i, quan un noi de l'associació hi va arribar, l'animal ja havia mort. A més, també han publicat imatges en què es veuen nens tapant l'espiracle de l'animal (l'orifici per on respiren). 

 

Tot i això, també expliquen que segurament no haurien pogut salvar la vida del dofí, ja que quan queden avarats és perquè tenen algun problema.

"Aquesta cria estava malalta i havia perdut  la seva mare, sense la qual no pot sobreviure. Amuntegar-s'hi per fotografiar-la i tocar-la provoca que aquests animals entrin en un estat d'estrès molt alt."

En qualsevol cas, ara li practicaran la necròpsia per saber per què va morir. 

Des de l'associació també recorden que els cetacis estan protegits i fer-los mal, tocar-los o estressar-los està prohibit per la llei.

Anar al contingut