Imatge d'arxiu del príncep Joan Frisó. (Foto: Efe)
Imatge d'arxiu del príncep Joan Frisó. (Foto: Efe)

Mor el príncep Joan Frisó d'Holanda després d'estar més d'un any en coma

El germà del rei d'Holanda ha mort aquest dilluns a conseqüència de les seqüeles de l'accident d'esquí que va tenir al febrer del 2012 i que el mantenia en coma des d'aleshores. El príncep va mostrar signes de "consciència mínima al novembre del 2012, però des d'aleshores no es va produir cap evolució.

RedaccióActualitzat
El príncep Joan Frisó, germà del rei d'Holanda, ha mort aquest dilluns als 44 anys a conseqüència de les seqüeles de l'accident d'esquí que va tenir al febrer de l'any passat, pel qual estava en coma des d'aleshores. Frisó va quedar enterrat sota la neu a causa d'una allau mentre esquiava a la localitat austríaca de Lech, i des d'aquell moment mai va recuperar la plena consciència.

En un breu comunicat signat pel seu germà, el rei Guillem Alexandre, s'ha informat de la seva mort i el text afegia que "el príncep Frisó ha mort per complicacions que es van produir com a resultat del dany cerebral causat per falta d'oxigen després de l'accident d'esquí del 17 de febrer del 2012". Guillem Alexandre també ha volgut assenyalar que "la família real agraeix a tots els que s'han interessat pel príncep Frisó, així com per l'excel·lent tracte que ha rebut".

Frisó va ser tractat en una unitat de cures intensives a Innsbruck (Àustria), prop del lloc de l'accident, i a principis de març del 2012 el van traslladar a l'Hospital Wellington, a Londres. Al novembre del 2012, el príncep va mostrar signes de "consciència mínima", però no es va produir cap evolució des d'aleshores. Al juliol del 2013 va ser traslladat al palau d'Huis ten Bosch, una de les residències oficials de la monarquia holandesa, on ha mort aquest dilluns.

El príncep Friso, segon en la línia successòria i comte d'Orange-Nassau, ha mort sense saber que la seva mare, la reina Beatriu, va abdicar l'1 de maig d'aquest any i el seu germà Guillem Alexandre va jurar com a rei d'Holanda, juntament amb la seva dona Màxima.

Frisó va néixer el 25 de setembre de 1968 a Utrecht (Holanda) i es va casar amb Mabel Martine Nos l'any 2004, amb qui va tenir dues filles, Luana, de 8 anys, i Zaira, de 7.
Anar al contingut