El fill de Beatriu d'Holanda, Johan Friso, atrapat en una allau a Àustria
Imatge d'arxiu de Johan Friso. (Foto: EFE)
Lech

Johan Friso, fill de Beatriu d'Holanda, estable després de quedar colgat per una allau

El príncep Johan Friso, segon fill de la reina Beatriu d'Holanda, ha quedat enterrat sota la neu a causa d'una allau aquest divendres, mentre esquiava a la localitat austríaca de Lech. Els serveis de rescat han aconseguit alliberar-lo després de vint minuts i després ha estat traslladat a l'hospital d'Innsbruck. Una vegada a l'helicòpter l'han hagut de reanimar. A hores d'ara està estable, tot i que no fora de perill.

RedaccióActualitzat
El servei d'informació de la Casa Reial ha indicat en un comunicat que "segons els metges, s'haurà d'esperar uns quants dies fins que es pugui dir alguna cosa sobre el pronòstic". Ara el príncep es troba a cures intensives, però tot i que des de l'hospital han dit que està "estable", encara no està fora de perill.

Segons la televisió pública holandesa NOS, Friso sembla que ha estat esquiant amb altres persones fora de pista. El diari austríac "Krone" afirma que el grup va accedir a les pistes, tot i que hi havia avís d'allaus. Els equips de rescat han pogut trobar el príncep "gràcies a l'aparell de cerca de sepultats", afirma un comunicat del municipi de Lech. La nota afegeix que al rescat també hi han participat els equips de salvament de muntanya, voluntaris de les escoles d'esquí i dos helicòpters.

L'alcalde de Lech, Ludwig Muxel,  ha declarat a la televisió pública austríaca que l'allau tenia uns 30 metres de llargada i que "no hi havia cap guia ni professor d'esquí" acompanyant a Johan Friso.

La família real holandesa passa cada any les seves vacances d'hivern a Lech, a la província occidental de Vorarlberg. Johan és el germà petit del príncep hereu Willem-Alexander. Amb 44 anys, està casat amb Mabel Wisse Smit, amb qui té dues filles petites.

Anar al contingut