L'actriu Ana Diosdado
L'actriu Ana Diosdado
Madrid

Mor d'un infart l'escriptora i actriu Ana Diosdado

Ha mort mentre participava a una reunió a la seu de l'SGAE

RedaccióActualitzat

L'actriu Ana Diosdado ha mort d'un infart. Diosdado assistia a una reunió de la junta directiva de la Societat General d'Autors (SGAE) a Madrid  quan ha tingut una insuficiència cardíaca. De 77 anys i amb leucèmia des del 2013, va néixer a Buenos Aires, i l'actriu Margarida Xirgu va ser la seva padrina de bateig.

Coneguda per protagonitzar sèries com "Anillos de oro", escrita per ella mateixa, i "Segunda enseñanza" a Televisió Espanyola, també va escriure guions per a televisió i teatre. Entre els seus èxits, la novel·la adaptada després a teatre "Los ochenta son nuestros", estrenada el 1988. De fet, és a finals dels anys 80 quan va decidir centrar la seva carrera com a escriptora i va fer adaptacions teatrals d'obres com "La gata sobre la teulada de zinc", de Tennessee Williams, o "Casa de nines", de Henrik Ibsen.

La dramaturga va ser la primera dona a presidir la SGAE. A més, va treballar de columnista per als diaris "Diario 16" i "ABC".

Diosdado, que va estar casada amb l'actor Carlos Larrañaga de 1979 a 1999, tenia una leucèmia crònica des del 2013. L'estiu del 2014, a més, va tenir un vessament cerebral.

Anar al contingut