Rennes

Mor a l'hospital de Rennes el pacient en mort cerebral per un assaig clínic

Les altres cinc persones hospitalitzades es mantenen estables

RedaccióActualitzat

El pacient que estava en mort cerebral després de participar en un assaig mèdic a França ha mort, segons ha informat l'hospital de Rennes on va ser hospitalitzat juntament amb cinc voluntaris més.

"El pacient en mort cerebral ha mort aquest migdia", diu el comunicat. I el centre mèdic afegeix, sobre l'estat de les altres cinc persones hospitalitzades, que "es mantenen estables".

Els sis voluntaris eren persones sanes que participaven en un assaig clínic per provar una nova molècula que suposadament havia d'ajudar contra el dolor i l'ansietat. L'assaig el dirigia la companyia farmacèutica francesa Biotrial, en nom del grup portuguès Bial.

Els sis homes, d'edats entre els 28 i els 49 anys, formaven part d'un grup de 90 voluntaris. Entre les cinc persones que segueixen hospitalitzades, quatre tenen trastorns neurològics i la cinquena, que no presenta cap símptoma, està en observació com a mesura de precaució.

Tots sis van prendre una dosi idèntica de la molècula testada. Les altres 84 persones en van prendre dosis inferiors i es troben en perfecte estat, fora de perill. S'estan duent a terme tres investigacions per aclarir aquest tràgic accident sense precedents a França.

Les autoritats franceses esperen tenir aquest mes un primer balanç del que ha passat. Al març es preveu tenir l'informe final per saber si es va respectar el protocol i si l'accident va passar per la composició del fàrmac o per la manera d'administrar-lo.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut