Montoro durant el debat.
Montoro avisa que "sortir d'Espanya" pot portar a una "recessió gravíssima".
Santander

Montoro diu que "sortir d'Espanya" suposaria "sortir d'Europa i de l'euro" i "pot portar a una recessió gravíssima"

Montoro, sense esmentar explícitament a Catallunya, ha alertat avui que "sortir d'Espanya" suposaria "sortir d'Europa i de l'euro" i implicaria "entrar en una incertesa" que "pot portar a una recessió gravíssima". Montoro ha lamentat "la crisi política" a la qual "alguns", ha dit, volen arribar amb "divisió" i "enfrontament" entre els espanyols.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha alertat aquest dissabte que "sortir d'Espanya" suposaria "sortir d'Europa i de l'euro" i implicaria "entrar en una incertesa" que "pot portar a una recessió gravíssima".

Montoro ha clausurat aquest matí a Santander un debat sobre els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2014 que ha organitzat el PP, al costat del vicesecretari general d'Organització d'aquest partit, Carlos Floriano.

Sense esmentar explícitament la situació a Catalunya, Montoro ha lamentat "la crisi política" a què "alguns", ha dit, volen arribar amb "divisió" i "enfrontament" entre els espanyols.

"Hi ha polítics en determinades comunitats autònomes que afirmen que sortint d'Espanya resoldran la crisi, i és al revés", ha asseverat Montoro, que ha dit que, per contra, "junts és quan ens en sortirem".

El ministre ha advertit que "sortir d'Espanya és sortir d'Europa i de l'euro", i ha dit que "això sí que és una devaluació". "Això és perdre completament el desenvolupament econòmic aconseguit i entrar en una incertesa que pot portar realment a una recessió gravíssima", ha avisat. Per això, ha considerat que des del PP "cal donar un missatge de cohesió".

Montoro també ha dit que el 2014 serà "l'any del creixement i la creació de llocs de treball" i quan "definitivament" Espanya dirà "adéu a la crisi" econòmica, ja que hi ha una "multitud de pronòstics" que així ho apunten.

 

Anar al contingut