Política

Montilla descarta les llistes obertes però Castells no les veuria malament

El president de la Generalitat, José Montilla, ha manifestat a "Els matins" de TV3 que la nova llei electoral hauria d'estar aprovada abans de les pròximes eleccions, al novembre del 2010, o, si més no, arribar a un acord parcial. De fet, Montilla reclamarà al grup parlamentari del PSC que agilitzi la negociació d'aquesta normativa. El president ha apuntat que la futura llei ha de respectar la voluntat dels ciutadans. Per Montilla, hi hauria d'haver circumscripcions més petites perquè els candidats siguin identificables, però s'ha mostrat contrari a l'existència d'un sistema de llistes obertes. I és que, segons ha justificat, "persones amb altres mèrits" podrien obtenir un escó.

Actualitzat
El president José Montilla s'ha mostrat contrari a les llistes obertes perquè "persones amb altres mèrits" podrien obtenir un escó. Per a Montilla, els partits no són prou sòlids i els partits febles acaben portant inevitablement a una "democràcia feble".

El cap del govern també ha fet referència a les informacions que aquests dies circulen i que han estat criticades per CiU sobre el fet que la seva dona, Ana Hernández, ocupa fins a 15 càrrecs públics. En aquest sentit, ha manifestat: "Estic content que la meva dona no sigui un 'florero'."

D'altra banda. José Montilla ha reconegut que totes les administracions tenen problemes de finançament, fins i tot "aquesta casa", referint-se a TV3.

Castells diu que els ciutadans han de triar

A la mateixa hora que José Montilla parlava per TV3, el conseller d'Economia, Antoni Castells, era a "El matí de Catalunya Ràdio". Allà ha dit que els ciutadans han de ser els que triïn directament els seus representants polítics. 

Castells s'ha mostrat a favor de tot el que sigui "singularitzar el valor dels diputats i que els ciutadans se sentin representats per ells". I, alhora, el conseller ha afegit que els diputats han de saber que "responen davant dels ciutadans".
Anar al contingut