Madrid

Moncloa diu que la "lletania del referèndum" aboca els independentistes a la "melancolia"

La vicepresidenta en funcions assegura que l'advocat de l'estat ja està estudiant les resolucions i acusa el govern català de "repetir els erros de Mas" per mantenir-se en el poder

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que "l'estat de dret i la realitat són molt clars":

"Si els partits independentistes repeteixen els errors de Mas continuarem actuant."

Sáenz de Santamaría ha assegurat que "a Catalunya hi ha molts problemes que no s'estan gestionant" i que "el Tribunal Constitucional ha deixat molt clar què es pot fer i què no".

Ha afegit que "l'estat de dret es mantindrà ferm" si els partits independentistes "continuen amb la lletania del referèndum" i ha atribuït aquesta insistència a un intent de Junts pel Sí de mantenir-se en el poder i de satisfer la CUP.

És la reacció del govern espanyol a l'aprovació per part del Parlament de Catalunya de dues resolucions, la del referèndum unilateral proposat per Junts pel Sí i la CUP, i el pactat de CSQEP. Soraya Sáenz de Santamaría, que ha dit que l'advocat de l'Estat està estudiant aquestes resolucions, ha advertit que en pot aprovar de semblants tantes com vulgui, però que no arribaran enlloc i només abocaran els independentistes a la melancolia.

Aquest dijous també s'han fet públiques dues decisions judicials que afecten el procés: el Constitucional ha traslladat a la fiscalia l'actuació contra la presidenta del Parlament; ara el TC ha de determinar si actua contra Forcadell. I el Suprem, per la seva banda, ha demanat al Congrés permís per actuar contra l'exconseller Homs pels delictes de desobediència i prevaricació pel cas del 9-N.

D'altra banda, la vicepresidenta ha confirmat que hi ha contactes entre el PP i el PSOE amb l'objectiu d'evitar unes terceres eleccions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut