Barcelona

Aprovat el referèndum unilateral proposat per Junts pel Sí i la CUP i el pactat de CSQEP

La proposta independentista tira endavant amb 72 vots a favor de Junts pel Sí i la CUP, i la proposta de CSQP ha tingut el suport de Junts pel Sí i l'abstenció de la CUP

RedaccióActualitzat

El Parlament de Catalunya ha aprovat la resolució del referèndum unilateral proposat per la majoria independentista del Parlament, amb els 72 vots de Junts pel Sí i la CUP i l'abstenció dels 11 diputats de Catalunya Sí que es Pot. Està previst que es faci com a molt tard el setembre de l'any que ve. Un cop s'hagi fet aquest referèndum, si guanyés el "sí", es convocarien eleccions constituents en un període de sis mesos.

 

 

La resolució estableix que la pregunta del referèndum ha de ser clara i que es pugui respondre amb un "sí" o un "no". Guanyarà l'opció que superi el 50% dels vots, però no es fixa cap mínim de participació per avalar el resultat. També recull que el referèndum s'ha de fer sota els principis del pluralisme, i, per tant, s'han de garantir espais de debat i propaganda dels favorables al "sí" i al "no" a la independència en igualtat de condicions.

Els diputats del Partit Popular, de Ciutadans i el PSC no han participat en aquesta votació per entendre que incompleix la suspensió del Constitucional.  

El Parlament també s'ha aprovat la resolució de Catalunya Sí que es Pot que proposa un referèndum pactat amb Madrid. Ha tingut el suport de Junts pel Sí i l'abstenció de la CUP.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut