Barcelona

Millo:"El 155 ha tingut èxit. Ara ja sabem què passa quan algú es desvia del camí"

Segons el delegat del govern, l'Estat vigilarà que el nou Parlament no faci "una interpretació retorçada del reglament" i, si passa, ho impugnarà al TC 

Actualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha dit a Catalunya Ràdio, al programa "El matí" de Mònica Terribas, que el govern espanyol vigilarà que el nou Parlament i el govern compleixin estrictament la legalitat vigent.

Millo diu que està satisfet de com s'està gestionant la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Entén que Madrid està fent una aplicació "proporcionada, moderada i raonable" de l'article 155.

"El 155 ha tingut èxit. Ara ja sabem el que passa quan algú es desvia del camí, ara ja ho sabem, abans hi havia dubtes. L'Estat ha demostrat que quan algú l'ataca de manera ferma, l'Estat es defensa."

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, avisa que una investidura telemàtica de Carles Puigdemont es podria recórrer davant del Constitucional, perquè entén que només es podria fer amb una interpretació retorçada del reglament del Parlament.


"Estarà el govern molt atent per garantir que es compleix la legalitat i que es fan les coses correctament. Qui intenti retorçar la legalitat per aconseguir un benefici partidista es trobarà davant amb algú que farà el possible per impedir-ho. Ningú s'ha de sorprendre mai que el govern espanyol, i per tant l'estat espanyol, estigui sempre vetllant per defensar l'interès general i el compliment de la legalitat democràtica vigent."

 

Enric Millo, a més, no s'imagina que Carles Puigdemont pugui ser investit des de Brussel·les. "Seria absurd i una barbaritat que Catalunya tingués un president fugit de la justícia", pensa.

 

"No puc concebre, no puc imaginar que Catalunya tingui un president que no visqui a Catalunya, que visqui a fora. I que, a més a més, estigui fugit de la justícia, que no vingui a assumir les seves responsabilitats pels actes que ha fet. Jo crec que som persones adultes, i quan un és valent per prendre segons quines decisions també ha de ser valer per assumir i acceptar-ne les conseqüències. Per tant, si passa això i el govern considera que ho ha d'impugnar, ho impugnarà."

 

Amb tot, no ha volgut avançar quines mesures voldria aplicar l'executiu de Mariano Rajoy si això s'intenta, i ha afirmat que "ho analitzaran els serveis jurídics i l'advocacia de l'Estat".

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21D
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut