Madrid

Miguel Bosé i Diana Navarro, màxims favorits per a la XII edició dels Premis de la Música

Miguel Bosé, amb l'àlbum "Papito", i Diana Navarro, amb "24 rosas", amb cinc candidatures cadascun, són els màxims favorits per a la XII edició dels Premis de la Música, uns guardons que concedeix l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música. La cerimònia tindrà lloc el 3 d'abril a l'Auditori Miguel Delibes de Valladolid.

Actualitzat
Miguel Bosé, amb l'àlbum "Papito", i Diana Navarro, amb "24 rosas", amb cinc candidatures cadascun, tenen tots els punts per triomfar en la XII edició dels Premis de la Música. L'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música també ha fet públic a Madrid, Barcelona i Valladolid la llista amb els candidats a les 28 categories, en les quals Miguel Bosé i Diana Navarro opten a la categoria de millor àlbum, amb Pereza i Luis Eduardo Aute. Els segueixen en nombre de candidatures Pereza i Chambao, amb quatre, i Marlango, Canteca de Macao, Conchita, Aute, Joan Bibiloni, Andrés Calamaro, Jaime Urrutia, Juan Habichuela i Ara Malikian, amb dues, a més d'altres artistes que opten a premis, com Chenoa i David María, entre altres.

En el cas de Miguel Bosé, a més d'optar a millor àlbum, figura en gairebé tots els apartats tècnics, com producció musical audiovisual, producció artística, millor vídeo i millor tècnic de so. La categoria de millor àlbum de pop la formen "Absurda Cenicienta", de Chenoa; "Coser y cantar", d'Antònia Font, i "La fuerza de la voluntat, de David de María. D'altra banda, la categoria de millor àlbum de rock la formen "Aproximaciones", de Pereza; "Avería y redención", de Quique González y la Aristocracia del Barrio; "El endémico embustero y el incauto pertinaz", de Rosendo, i "La lengua popular", d'Andrés Calamaro. Els finalistes a millor àlbum de flamenc són "Desvaríos", de Jorge Pardo i "El Bola"; "Live in cirque d'hiver Paris", de Duquende, y "Una guitarra en Granada", de Juan Habichela.

En la presentació d'avui a la Societat General d'Autors de Madrid hi han estat presents, entre altres, els artistes Conchita, Hevia, L-Kan, Canteca de Macao, We are Balboa, que s'han encarregat de fer la lectura pública dels candidats elegits per un total de 5.000 votants entre artistes, autors i periodistes especialitzats en una primera volta celebrada entre el 10 i el 31 de gener. La segona votació començarà el 20 de febrer i es prolongarà fins al 13 de març. El 3 d'abril l'acadèmia donarà a conèixer els guanyadors en el transcurs d'una gala dirigida per Hansel Cereza i que se celebrarà a l'Auditori Miguel Delibes de Valladolid.
Anar al contingut