Barcelona

Metges i Salut tornen a reunir-se avui per intentar desbloquejar el conflicte que els enfronta

Nova reunió entre el sindicat Metges de Catalunya, les patronals i el govern per intentar desbloquejar el conflicte que els enfronta i que ha provocat fins ara tres dies de vaga i l'ajornament de 3.000 operacions i 180.000 visites. El sindicat, decebut de l'última reunió, acusa les patronals de no voler pactar acords vinculants, però es mostra disposat a negociar encara durant dos o tres dies més. Si no s'arriba a cap acord, però, podrien tornar a la vaga després de Setmana Santa.

Actualitzat
La Conselleria de Salut, el sindicat Metges de Catalunya i les patronals sanitàries tornen a estar asseguts al voltant de la taula de negociació des de les deu del matí. Segona jornada maratoniana, doncs, després que ahir les patronals es van negar a acceptar que aquesta taula de negociació sigui permanent i les seves decisions, vinculants.

Segons el sindicat Metges de Catalunya, les negociacions estan com al principi, ja que la reunió d'ahir, que havia de servir per arribar a un acord i evitar més mobilitzacions, només va servir per tensar les relacions entre les parts. Tot i així, sí que es va avançar en alguns punts, com la planificació de nous professionals.

A l'espera, però, de com evolucionin les converses, els facultatius no descarten convocar noves jornades de vaga per després de Setmana Santa.
Anar al contingut