Més d'un miler d'immigrants rescatats el cap de setmana a les costes espanyoles

Més de 65 pateres arriben a l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán

RedaccióActualitzat

Des del passat divendres s'han rescatat més d'un miler immigrants quan intentaven arribar a les costes espanyoles en 65 embarcacions a l'estret de Gibraltar i al mar d'Alborán.

Divendres va ser el dia amb un registre més elevat d'arribada a les costes andaluses: 450 persones rescatades de 20 pateres a l'estret i 156 al mar d'Alborán.

 

Dissabte, 329 persones, la majoria subsaharianes, que anaven en 22 pateres, van ser rescatades per Salvament Marítim. Més d'una vintena són menors d'edat, alguns bebès i adolescents, i també dues dones embarassades.

 

Aquest diumenge, Salvament Marítim ha traslladat al port 57 immigrants, rescatats a les 8 del mati davant l'illa d'Alborán després que el centre coordinador d'Almeria hagi rebut avisos que alertaven de la sortida de pateres de la costa marroquina. Després, al migdia, han rescatat 133 immigrants més.

 

 

També aquest diumenge s'han rescatat 122 persones a l'estret.

I tres immigrants marroquins menors han estat rescatats pel servei d'extinció d'incendis i salvament que s'havien quedats atrapats als baixos d'un camió al port de Ceuta quan intentaven arribar a la península.

Anar al contingut