Nova Delhi

Més de 100 persones han mort i prop de 200 han quedat ferides en el descarrilament d'un tren a l'Índia

Encara no se saben les causes de l'accident, però se sospita que una fractura a les vies podria ser la culpable

RedaccióActualitzat

Més de 100 morts i prop de 200 ferits és el tràgic balanç del descarrilament d'un tren a l'Índia, una xifra que podria augmentar perquè els equips d'emergència encara treballen per rescatar les víctimes. De fet, es troben al lloc 250 efectius de rescat i un equip de l'Exèrcit indi per treure als viatgers que encara estan atrapats entre tones de ferralla.

De moment, han estat incapaços d'accedir a un dels vagons plens de passatgers que ha quedat completament colgat pels vagons destroçats. La immensa majoria de les víctimes estaven dormint en el moment en el qual va descarrilar el tren, que transportava a més de 500 persones.

L'agent de policia Daljeet Singh Choudhary ha assegurat que els equips de rescat estan utilitzant maquinària pesant per salvar als passatgers atrapats.

Per la seva banda, el primer ministre indi, Narendra Modi, ha expressat la seva preocupació al conèixer l'accident:

"Falten paraules per descriure la meva angoixa".

Modi està en permanent contacte amb el ministre de Transport, Suresh Prabhu, qui ha promès "una investigació immediata" per "prendre les mesures més estrictes contra els responsables".

El ministre Cap de la província d'Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav, ha confirmat que tots els hospitals en els districtes veïns s'han activat i continuen en alerta per tractar a víctimes.

L'accident ha passat aquesta matinada al nord del país, a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord de l'Índia, a prop de la ciutat de Kanpur, un important nus ferroviari, on convergeixen trens que van a diverses destinacions. 

Encara no se saben les causes de l'accident, però se sospita que una fractura a la via podria ser la culpable. Els trens són molt vells i van sempre molts plens perquè és el mitjà de transport de llarga distància més econòmic. L'Índia està, precisament, buscant socis per modernitzar urgentment la seva xarxa ferroviària.

En l'última dècada han mort més de 2.300 persones en accidents de tren al país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut