Barcelona

Més de 100 detinguts en una macrobatuda policial contra les xarxes de prostitució al barri del Raval de Barcelona

Batuda policial contra la prostitució a Barcelona, al voltant del mercat de Sant Antoni, al barri del Raval. L'operació ha acabat amb un mínim de 110 persones detingudes. S'han escorcollat una vintena de pisos que feien de "meublés". L'operació és fruit d'una investigació de quatre mesos per desarticular una xarxa de delinqüents que extorsionaven noies, la majoria estrangeres, i les obligava a prostituir-se. Amb aquesta acció, la policia ha volgut posar fi a les nombroses queixes dels veïns del barri, que van manifestar-se dilluns pel rebrot de la prostitució a la zona.

Actualitzat

Feia dies que els veïns del barri de Sant Antoni, a Barcelona, reivindicaven que la prostitució desaparegui del barri. Durant aquest mes, han fet cassolades i dilluns van tallar la ronda Sant Antoni. Les prostitutes que des de sempre han estat en aquesta zona denuncien que hi ha hagut una arribada massiva de noies d'altres països i que això ha provocat que la prostitució ja no sigui un servei tan discret com abans.

Des de primera hora del matí, la Policia Nacional, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, ha escorcollat 24 pisos i locals dels voltants del mercat de Sant Antoni, al Raval, que feien de "meublés" a la zona.

L'operació, la més gran feta mai a Barcelona contra xarxes de prostitució, ha acabat amb almenys 110 persones detingudes, entre proxenetes i prostitutes. La majoria són d'origen romanès i no tenen els papers en regla.

La investigació que ha desembocat en l'operació d'aquest dimecres es va iniciar fa quatre mesos a través de la sospita de l'existència d'una xarxa que introduïa noies romaneses i les extorsionava.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que la batuda policial busca anar al fons del problema, és a dir, que té a veure amb les xarxes de prostitució internacionals. D'altra banda, el regidor de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament, Ferran Julián, ha explicat que la investigació va començar fa mesos, quan, arran de la vigilància per fer aplicar l'ordenança sobre civisme, la Guàrdia Urbana va detectar la presència de xarxes que coaccionaven les prostitutes de la zona.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut