Barcelona

Membres d'ERC s'autoinculpen del delicte d'injúries a la Corona

El diputat d'Esquerra Republicana, Uriel Bertran i l'escriptor Hèctor López Bofill, han anat a una comissaria dels Mossos d'Esquadra de Barcelona per autoinculpar-se del delicte d'injúries a la Corona. Els membres d'Esquerra Independentista han entregat una carta dirigida al jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, on diuen que ells dos també van participar en la crema de fotos del rei Joan Carles, que es va fer a diferents poblacions el dissabte. Consideren que l'ordre que ha fet el jutge Grande-Marlaska d'identificar el centenar de persones que van fer la crema, atempta greument contra la llibertat d'expressió. El delicte d'injúries a la Corona pot suposar dos anys de presó.

Actualitzat

El diputat republicà i líder del sector crític Esquerra Independentista, Uriel Bertran, s'ha autoinculpat del delicte d'injúries a la Corona juntament amb l'escriptor Hèctor López Bofill. Tots dos han entregat una carta dirigida al jutge Grande-Marlaska en què afirmen que van participar en la crema de fotos del rei Joan Carles.

Abans, el portaveu al Parlament, Joan Ridao, els hi ha donat suport i ha manifestat que ERC rebutja que es persegueixi judicialment actes com la crema de fotos del Rei, que segons ha dit; "poden agradar més o menys, però que en qualsevol país democràtic s'emparen en la llibertat d'expressió".

Segons Ridao, els tribunals de justícia tenen qüestions més importants entre mans que "perseguir gent antimonàrquica", i ha recordat que "la justícia espanyola ja va fer el ridícul aquest estiu en perseguir una caricatura".

El portaveu d'ERC considera que la posició de la fiscalia no és intel·ligent ja que provoca l'efecte contrari del que vol, ja que amb aquesta forma d'actuar "cada vegada hi ha més gent que veu la institució monàrquica al marge de la democràcia i es protegeix amb uns privilegis que la fan intocable".

Anar al contingut