El diari "The Wall Street Journal" entrevista Mas pocs dies abans del seu viatge als EUA
El diari "The Wall Street Journal" entrevista Mas pocs dies abans del seu viatge als EUA
Barcelona

Mas veu Podem com un obstacle "molt negatiu" per al sobiranisme en una entrevista a "The Wall Street Journal"

El president de la Generalitat creu que el partit liderat per Pablo Iglesias "fa un gran favor als interessos de l'estat espanyol" perquè la seva emergència "desdibuixa una mica les coses, o fins i tot soscava el repte principal", en referència al procés sobiranista

Actualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, creu que Podem és un obstacle "molt negatiu" per al moviment independentista català. En una entrevista al diari "The Wall Street Journal", Mas diu que el partit liderat per Pablo Iglesias "fa un gran favor als interessos de l'estat espanyol" perquè la seva emergència "desdibuixa una mica les coses, o fins i tot soscava el repte principal", en referència al procés sobiranista.

Mas subratlla que el problema de Catalunya "no es troba en el debat entre esquerres i dretes, sinó en les relacions amb Espanya" i la necessitat de "més poder, més recursos i la protecció de la llengua i la cultura pròpies".

Els tuits anticatalans, "violència verbal i escrita"

El mitjà nord-americà també pregunta a Mas per la pèrdua de suport de la independència en les últimes enquestes, un fet al qual ell treu importància, perquè confia en la capacitat de mobilització del sobiranisme. De fet, Mas compara les manifestacions a favor de la independència dels darrers anys amb la que es va fer a París per rebutjar l'atac a la revista "Charlie Hebdo": "Diuen que hi havia un milió i mig de persones a París i que va ser una manifestació immensa per a un país que té prop de setanta milions d'habitants", mentre que "a Catalunya, amb una població de set milions i mig, hem tret un milió i mig al carrer a favor d'un referèndum sobre la independència els últims tres anys".

Una altra de les qüestions tractades són els missatges anticatalans a les xarxes socials, arran del sinistre de l'avió de Germanwings la setmana passada. "No em sorprèn, però em dol i m'ofèn", apunta Mas, que considera que aquestes piulades "també són violència; violència verbal i escrita".

L'entrevista de Mas amb el diari novaiorquès surt publicada quatre dies abans que, aquest diumenge, el cap de govern català iniciï un viatge oficial als Estats Units.

Anar al contingut