El president del Partit Demòcrata (PDeCAT), Artur Mas, durant l'acte de campanya a Mollerussa aquest dimarts 19 de setembre de 2017. (Horitzont…
El president del Partit Demòcrata (PDeCAT), Artur Mas, durant l'acte de campanya a Mollerussa aquest dimarts 19 de setembre de 2017. (Horitzontal).

Mas, sobre la "intervenció" dels comptes de la Generalitat: "Quin cony d'autonomia significa això?"

Actualitzat

ACN Mollerussa.-El president del Partit Demòcrata (PDeCAT), Artur Mas, ha alertat sobre les conseqüències de la "intervenció" dels comptes de la Generalitat per part del govern espanyol. En un míting de la campanya pel 'sí' que ha omplert el Teatre l'Amistat de Mollerussa -amb unes 1.100 persones, segons l'organització-, l'expresident de la Generalitat ha expressat amb contundència que l'Estat s'ha "carregat la poca autonomia" que li quedava a Catalunya. "Quin cony d'autonomia significa això?", ha exclamat Mas, aclamat pel públic. A més, el president del PDeCAT ha afegit que l'actuació de la Guàrdia Civil d'aquest dimarts al matí a les comarques gironines pel 'cas Agissa' és "una operació de guerra bruta directa per disminuir el prestigi dels líders polítics" catalans.

Mas ha enumerat diversos exemples per argumentar que la situació que es viu a Catalunya no és d'un estat de dret sinó d'un "estat de setge". Després de dir que el govern espanyol fa "abús de poder", l'excap de la Generalitat ha recordat que l'Estat "persegueix" tres de cada quatre alcaldes del país, i que la Guàrdia Civil "persegueix com a bojos" determinades empreses per retirar tot el que estigui relacionat amb el referèndum. A més, l'expresident de la Generalitat ha criticat que el govern espanyol es "carregui" l'autonomia de Catalunya "sense atrevir-se" a aplicar l'article 155 de la Constitució pel "ridícul internacional" que això suposaria."Davant i dins" dels col·legis electoralsPer tot això, Mas ha assegurat que l'1-O només hi haurà dues opcions, i que en cap cas es pot plantejar una "autonomia reforçada i millorada". Sinó que la tria és entre una Catalunya ja sense autonomia, o bé la independència per "deslligar-se de l'estat de setge i de repressió". No obstant, l'expresident del Govern ha dit que tot i que l'Estat té "un gran poder", n'hi ha un que no té, i que sí que té el poble català: "El nostre poder és creure en nosaltres i mobilitzar-nos d'una manera que no puguin aturar", ha asseverat Mas, que ha fet una crida perquè l'1-O la ciutadania sigui "davant i a dins" dels col·legis electorals. "Si hi som, la partida la guanyem nosaltres. I la podem guanyar", ha manifestat."Té nassos cridar que votarem"Aclamat pel públic lleidatà, l'expresident ha dit que "té nassos" que, més de 40 anys després de la mort del dictador Franco, encara calgui cridar "votarem" per defensar el dret a vot. Finalment, Mas ha subratllat que la "primavera" catalana serà la llibertat. Tot i matisar que s'apropa la tardor, el president del PDeCAT ha continuat la metàfora per reiterar que durant la "primavera" caldrà defensar els drets fonamentals. "Aquesta primavera ningú no la pot aturar amb les mans, i encara menys amb altres coses", ha conclòs.L'acte també ha comptat amb la presència del diputat al Parlament i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; i del president de PDeCAT a Lleida, Joan Reñé. Durant la seva intervenció, Solsona ha insistit que "la força de la gent mou les societats". Al seu torn, Reñé ha apuntat que "només es pot mirar endavant i lluny" perquè "mirar enrere fa por i temor".

Anar al contingut