Roma

Mas a "Il Corriere della Sera": "La DUI hi és sempre, però al fons de l'últim calaix del meu despatx"

El president insisteix en la necessitat de diàleg si el govern espanyol vol trobar una solució al procés sobiranista

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, creu que si el govern espanyol vol solucionar l'encaix de Catalunya a Espanya hauria de proposar un acord i permetre que els catalans el poguessin votar en referèndum. Ho ha dit en una entrevista que li ha fet el diari italià "Il Corriere della Sera" aprofitant la seva visita a l'Expo de Milà.

El president de la Generalitat, doncs, ha insistit en la necessitat de diàleg si el govern espanyol vol trobar una solució al procés sobiranista. Ara bé, assegura que si no n'i ha cap altra, l'opció de la declaració unilateral d'independència sempre hi és, però que és l'última i no la vol utilitzar, ja que és preferible un procés democràtic com l'escocès. "La declaració unilateral d'independència hi és sempre, és al fons de l'últim calaix del meu despatx. No la vull utilitzar, no vull arribar al trencament, prefereixo un procés civil i democràtic com l'escocès, però, si no és així, hi ha aquesta possibilitat, que espera", assegura el president al rotatiu.

El cap de l'executiu, a més, aclareix que és "un error" equiparar el procés independentista català amb el que impulsa la Lliga Nord a Itàlia. I en relació amb la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Mas veuria tràgic que declarés la guerra al turisme i als convenis internacionals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut