Barcelona

Maragall acusa Rajoy de voler dividir el poble català

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha respost amb contundència el líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, que aquest cap de setmana ha promès que garantirà per llei l'ensenyament en castellà si guanya les eleccions del 9 de març. Maragall, aprofitant la roda de premsa per presentar la segona fase de la llei d'immersió lingüística, que preveu formar 400 mestres per afrontar la immersió lingüística en català dels nous alumnes immigrants, ha afirmat que no permetrà que s'ensenyi el castellà com a llengua vehicular a Catalunya i que el que vol Rajoy és "dividir el poble català".

Actualitzat

Ernest Maragall afirmat que "no deixarem" que s'ensenyi en castellà com a llengua vehicular a les escoles. Ha estat la resposta a les promeses electorals de Mariano Rajoy, que ha defensat un model de bilingüisme "integrador" i s'ha fixat com a objectiu que el castellà sigui llengua vehicular durant totes les etapes educatives en totes les comunitats autònomes.

En la presentació oficial de la segona fase d'immersió lingüística a Catalunya, Maragall ha afirmat que el líder popular "vol dividir el poble català" creant "escoles per uns i aules per a altres". És per això que ha reivindicat que "Catalunya és un sol poble". "No deixarem que passi", ha sentenciat el conseller d'Educació.

Per Maragall, "tots els nens catalans han de sentir el català com a llengua pròpia i estimada". El conseller ha afirmat que estudiar català enriqueix els alumnes i els fa sentir-se orgullosos i que, mentre que Rajoy fa servir "conceptes" que divideixen, la conselleria parla d'educació, pedagogia i "els millors resultats en integració".

400 mestres especialistes en immersió lingüística

Polèmiques polítiques a banda, el conseller Maragall ha explicat els canvis que es posaran en marxa en matèria d'immersió lingüística. I és que la realitat a les escoles de Catalunya ha canviat molt últimament amb l'arribada d'alumnes immigrants, i això ha portat el Departament d'Educació a replantejar i actualitzar el pla.

Si fa uns anys estava especialment orientat als alumnes castellanoparlants, ara hi han incorporat també mètodes per integrar alunmes vinguts d'arreu del món: "Pensin que a Catalunya es parlen 300 llengües." A principis de febrer, 425 professors començaran a formar-se per aplicar de seguida els nous mètodes a les classes.

La formació anirà a càrrec de 17 persones que s'han estat preparant durant els últims quatre mesos. Les sessions començaran el 6 de febrer, en petits grups i amb mestres de diverses escoles de la mateixa àrea, de manera que podran compartir diferents experiències. I l'objectiu és que el curs que ve ja comencin a aplicar aquesta immersió lingüística revisada.

Anar al contingut