La placa de la plaça d'Antonio Machado de Sabadell
La placa de la plaça d'Antonio Machado de Sabadell
Sabadell

"Machado es queda": l'alcalde de Sabadell tanca la polèmica per la revisió del nomenclàtor

Un informe "extern" encarregat per l'Ajuntament proposa retirar el nom d'Antonio Machado d'una plaça per considerar el poeta "espanyolista"

RedaccióActualitzat

Un informe encarregat per l'Ajuntament de Sabadell proposa retirar una plaça a Antonio Machado per "espanyolista i anticatalanista". El document, elaborat per l'historiador Josep Abad, també discuteix altres noms, com Goya, Góngora o Calderón. La publicació d'aquesta informació en alguns mitjans ha generat polèmica.

En un comunicat, l'Ajuntament afirma que és "un informe extern i no vinculant" i que es tracta "d'una eina més per establir quins criteris ha de seguir el nomenclàtor de la ciutat".

L'alcalde i regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, ha respost a la polèmica generada a la xarxa i a diversos mitjans de comunicació amb el tuit:

 

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sabadell ha informat també en un tuit que l'informe "és extern i no vinculant" i que l'Ajuntament "no s'ha plantejat mai treure el nom d'Antonio Machado del nomenclàtor".

 

L'estudi s'exposarà a la Taula de Memòria Històrica del consistori vallesà a finals de setembre, on, a més del govern de l'Ajuntament, també hi ha una àmplia representació d'entitats de la ciutat.

El partit Ciutadans a Sabadell ha demanat la retirada de l'informe perquè el considera "excloent i partidista" i proposa que se n'encarregui un altre a experts de la Universitat Autònoma de Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut