Nens i nenes dinant a l'escola.
Nens i nenes dinant a l'escola.
Barcelona

L'oposició vol que el govern expliqui com s'està combatent la pobresa infantil

PSC, PP, ICV-EUiA i C's han presentat aquest dijous una sol·licitud perquè la Diputació Permanent del Parlament es reuneixi aquest agost. Els partits volen que el govern doni explicacions sobre quines mesures adopta i adoptarà per pal·liar la malnutrició que, segons va dir el síndic de greuges, afecta 50.000 infants.

RedaccióActualitzat
El Parlament haurà de convocar aquest mes d'agost la Diputació Permanent. PSC, PP, ICV-EUiA i C's han presentat aquest dijous la sol·licitud pertinent perquè la cambra es reuneixi de manera extraordinària.

Aquestes formacions volen que el govern doni explicacions després de l'informe presentat pel Síndic de Greuges, que denuncia que uns 50.000 infants tenen privacions alimentàries a Catalunya.

Els quatre partits han sol·licitat la compareixença de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. La falta d'uns pressupostos per a aquest 2013 agreuja la situació perquè genera "incertesa" per a les polítiques i les entitats socials, han afegit les formacions.

La convocatòria de la Diputació Permanent està assegurada però no les compareixences dels consellers, que hauran de ser votades al començament de la reunió extraordinària. Perquè prosperin serà clau el vot afirmatiu d'ERC o de CiU, que encara no s'han posicionat.
Anar al contingut