Dolors Camats a la seu d'ICV. (Foto: ACN)
Dolors Camats a la seu d'ICV. (Foto: ACN)
Barcelona

ICV demana la compareixença "urgent" de Munter, Rigau i Mas-Colell sobre pobresa infantil

La formació ecosocialista ha iniciat contactes amb la resta de l'oposició perquè comparegui la consellera de Benestar Social, Neus Munter; la d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. ICV vol que expliquin quins recursos pensen mobilitzar i quins s'estan mobilitzant per lluitar contra la pobresa infantil.

RedaccióActualitzat
La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha anunciat que la seva formació s'ha posat en contacte amb la resta de grups de l'oposició per demanar la compareixença "urgent" de la consellera de Benestar Social, Neus Munter; la d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, perquè expliquin quines mesures s'estan prenent contra la pobresa infantil.

L'últim informe del Síndic de Greuges sobre malnutrició infantil denuncia que al voltant de 50.000 nens catalans tenen privacions alimentàries per la situació econòmica de les seves famílies. Un total de 751 menors amb una mitjana d'edat de quatre anys pateixen codis diagnòstics relacionats amb la pobresa i la desnutrició infantil. D'aquests, un 25% són nadons.

La formació ecosocialista considera que amb aquestes dades es fa evident la necessitat que la Diputació Permanent convoqui l'agost un ple per abordar aquesta problemàtica. "Els consellers han d'explicar què està passant, quins recursos pensen mobilitzar i quins s'estan mobilitzant. La fam no se'n va de vacances", ha dit Camats, qui també ha demanat una reunió immediata de la Taula per a la Infància, constituïda fa menys d'un mes per partits polítics i entitats socials.

Camats ha criticat que el govern no hagi posat en marxa mesures per complir amb la moció aprovada el juliol pel Parlament i que instava a l'executiu a garantir les beques menjador i a posar en marxa un pla de xoc per garantir els aliments entre els més joves.

Les xifres denunciades pel Síndic no només són fruit de la crisi econòmica -ha afegit Camats- sinó també de la retirada de la xarxa pública d'ajudes que "mitigava els efectes de la pobresa". Davant d'aquesta situació, ICV insta el govern a posar en marxa "urgentment" la renda garantida de ciutadania per combatre la desnutrició infantil.
Anar al contingut