República Democràtica del Congo

L'ONU alerta que continuen les violacions massives de dones i infants al Congo

L'enviada especial de l'ONU a la República Democràtica del Congo, Margot Wallstrom, denuncia que els soldats congolesos violen de forma massiva les dones i els infants. Aquestes violacions s'afegeixen a la campanya de violència sexual per part de la guerrilla que es va conèixer a mitjans d'estiu i de la qual en van ser víctimes més de 500 persones. Tot i que els culpables han canviat, les víctimes són sovint les mateixes dones.

Actualitzat
"Una rata morta val més que el cos d'una dona". Amb aquestes paraules que una dona congolesa havia pronunciat a Margot Wallstrom descrivia l'enviada especial de l'ONU al Congo un dels pitjors horrors del conflicte que es viu a la zona.

Les violacions de dones i nens continuen. Aquest estiu la guerrilla ruandesa i les milícies Mai Mai van ser responsables d'aquesta brutalitat i ara l'ONU en responsabilitza els soldats congolesos.

Moltes vegades les dones que ja van ser violades a l'estiu són les que ara pateixen de nou aquests horrors. Segons Wallstrom, hi ha un lligam entre l'explotació il·lícita dels minerals, molt abundants en aquesta zona, i les violacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut