Atenes

L'onada de calor al sud d'Europa ja suma centenars de morts i causa greus incendis a Itàlia i Sèrbia

Continua l'onada de calor que castiga el sud d'Europa i que ja ha causat centenars de morts i ha provocat greus incendis. Una de les zones més afectades pel foc ha estat Itàlia, on han mort dues persones, i milers de turistes han estat evacuats. A Egion, a Grècia, nou persones van haver de ser evacuades d'entre les flames d'un incendi forestal, i a causa de l'onada de calor cinc persones han mort en diversos punts del país, com a Romania, on han estat 33 els morts. Mentrestant, a Sèrbia, l'exèrcit i els bombers treballen per apagar el foc que afecta unes 5.000 hectàrees de bosc. I a Istanbul, els ciutadans turcs intenten suportar les altes temperatures, que ahir van arribar als 40 graus.

Actualitzat

La calor extrema continua afectant el sud d'Europa, que pateix la segona onada de calor més forta d'aquest mes. La situació s'ha agreujat ara pels incendis i les apagades provocades pels talls d'electricitat a la regió dels Balcans. A Romania, la xifra de morts per la calor arriba als 33.

Mentre, milers d'hectàrees de bosc han cremat a Itàlia, Bulgària, Macedònia, Sèrbia i Grècia. L'inici dels incendis s'ha vist afavorit per la sequedat de la terra, que fa que sigui més vulnerable davant d'un possible foc, i que s'ha agreujat per la sequera de l'últim estiu. No obstant, en altres casos, els incendis han estat provocats. En relació amb aquests casos ja hi ha diversos detinguts.

A Grècia, el foc va causar la mort d'una persona a l'incendi que està envoltant Egion, al sud del país. El foc ja ha arribat a diverses vivendes i per això unes nou persones de la zona van ser rescatades en helicòpters per salvar-les de les flames. "Ens enfrontem a una situació extremadament difícil: molts incendis, molts fronts, a molts llocs del país", ha explicat el portaveu dels bombers, Yiannis Stamoulis.

Sèrbia, Macedònia i Kosovo, en flames

També estan en flames Sèrbia, Macedònia i Kosovo, on l'onada de calor ha originat incedis que hores d'ara arrasen zones boscoses. A Sèrbia, els focs ja s'han endut unes 5.400 hectàrees, el doble que ahir, i han aparegut nous incendis, al sud-est del país, a prop d'un centre balneari i turístic, Soko Banja. De moment, continuen cremant un centenar d'incendis al país.

A la veïna Macedònia, hi ha actius uns 25 incendis, però la situació ha millorat durant la nit, després que les temperatures han caigut entre 5 i 15 graus. Fins ara, els incendis els han cremat més de 5.500 hectàrees de terreny. Per això, a Macedònia es manté l'"estat d'emergència" proclamat el dijous passat i s'ha reduït a 6 hores la jornada de treball.

A Kosovo, uns 70 incendis han afectat unes 4.500 hectàrees i el govern ha destinat amb urgència una suma de 700.000 euros per superar la situació. El govern ha demanat a la missió de l'ONU que administra de forma interina la regio de Kosovo que declari la "situació d'emergència", però la mesura ha estat considerara innecessària de moment.

Anar al contingut