València

Lliurats a València els Premis Octubre en una nit d'homenatges

Les lletres valencianes s'han vestit de gala aquest dissabte a la nit en el lliurament dels Premis Octubre, uns guardons que aquest any arriben a la 38a edició. Els autors Lluís Calvo, Vicent Sanchis, Manuel Molins i Rafa Gomar han estat els guardonats en l'edició d'enguany, en què s'ha concedit un premi honorífic a l'Institut Ramon Llull per la seva tasca de promoció de la llengua i la cultura.

Actualitzat
L'escriptor Lluís Calvo ha aconseguit el premi Vicent Andrés Estellés de poesia, dotat amb 5.000 euros i pel qual ha competit amb 38 originals més.

El guardó Andròmina de narrativa ha recaigut en Rafa Gomar per la seva obra "Andròmines", en què explica la història d'un periodista i escriptor que es refugia en l'escriptura per superar una ruptura amorosa.

Mentrestant, Vicent Sanchis s'ha erigit com a guanyador del premi Joan Fuster d'assaig, dotat amb 6.000 euros i al qual aspiraven 13 originals. Sanchis ha aconseguit el guardó pel seu llibre "Franco contra Flash Gordon", amb el qual explica com la censura de la dictadura va afectar els còmics.

Finalment, el premi de teatre s'ha concedit a Manuel Molins per l'obra "Dones, dones".

Els guardons s'han lliurat aquest dissabte a la nit en una gala on també s'ha reconegut la tasca de l'Institut Ramon Llull.
Anar al contingut