Llarena estudia dur a la justícia europea el no alemany a extradir Puigdemont per rebel·lió

La Fiscalia General de l'Estat també ha anunciat que estudiarà les "accions pertinents"

RedaccióActualitzat

El jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa contra l'independentisme estudia recórrer a Europa l'alliberament de Puigdemont de la causa de rebel·lió.

La Fiscalia General de l'Estat també ha anunciat que estudiarà exercir "accions pertinents per la protecció i defensa de l'ordenament jurídic europeu" davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

 

Euroordre dins de la legislació europea?

Pablo Llarena podria presentar el que es coneix com una "qüestió prejudicial" davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, segons fonts del Suprem.

Llarena vol que el tribunal europeu debati i resolgui sobre la decisió marc relativa a l'ordre de detenció europea i als procediments d'entrega entre estats membres. Llarena està considerant si la tramitació de l'euroordre que ha fet el tribunal alemany és contrària a la legislació europea.

 

Notícia relacionades: La premsa alemanya destaca la "victòria" de Puigdemont

 

Això suposaria que l'execució de l'euroordre quedaria en suspens fins que el TJUE resolgui el cas. Amb aquest moviment el jutge Llarena buscaria evitar que Puigdemont fos extradit només per malversació i no per rebel·lió.

 

 

Dret homogeni a la Unió Europea

Una qüestió prejudicial és un mecanisme que busca garantir l'aplicació efectiva i homogènia del dret a dins de la Unió. S'acostuma a fer quan un jutge té dubtes de l'aplicació d'una normativa europea en una causa concreta. Només es pot presentar quan el tema es tracta en un tribunal d'ultima instància, com és el cas del Suprem.

Mentre dura la decisió se suspèn temporalment el procediment.

 

Notícies relacionades: Bèlgica investiga Espanya pel geolocalitzador del cotxe de Puigdemont

ARXIVAT A:
Govern empresonatRebel·lióProcés catalàJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut